Bra dag - KLAGA

Idag har det varit en bra dag, har fått mycket gjort.
Började med en promenad med hunden, tränade 40 min efter det. Hoppade in i duschen och åkte och storhandlade. Efter det åkte vi hem och jag packade upp och slängde allt gammal i kyl och frys, in med det nya och ut med det gamla :) Det tog ett tag men det är så härligta att ha fått gjort det. Har skjutit upp det i några dagar så ja, härligt att det är klart!

Igår var Catta, Nicke och deras lille son Jesper på besök. De var kvar länge och det var väldigt trevligt. Satt och pratade i vardagsrummet, drack kaffe och åt muffins. Killarna drack öl :P Kan inte förstå att Jesper blivit så stor, redan sju månader. Det känns som i förrgår då vi var på dopet. Så otroligt charmig. De har precis köpt hus och det är massa som skall göras. Vi skall hjälpa till, Daniel ska riva och jag ska måla och passa Jesper :) Perfekt!

Måste klaga. Nu har jag fått nog på att inte prata om det! Våra grannar gör mig GALEN! De är vakna till minst tre på natten varje dag, de pratar sjukt högt och lyssnar på musik och riktigt dålig musik, finsk tango. SNÄLLA skaffa en annan musiksmak, jag dör! Vaknade i morse utav deras j*vla musik som om att det inte räckte med att jag somnade till den! De bankar och slår i väggarna, golvet med jag vet inte vad, de hörs jämt och ständigt. En sak förstår jag inte,m vad gäller musiken. De sänker och höjer den hela tiden. Halva låten kan vara på exterm hög volym, medan resten av låten kan vara lägre. Och så håller de på. Sänker, höjer, sänker, höjer, sänker, höjer, gapar, skriker, höjer, dunkar, bankar, sänker. LÄGG AV! Vi har ringt, klockan var nog ett på natten när vi ringde till störningsjouren men när de väl kom dit hörde de inget, och gissa varför! De hade SÄNKT! En stund senare höjde de igen. För ca en månad sedan såg vi dom på parkeringen så de slaktade en bil. Jag skämtar inte, en kille tog fram en kniv och högg sönder julen, öpnnade och stängde motorhuven och slog sönder rutorna. Det värsta var att vi, jag och min sambo, hade parkerat vår bil precis bredvid så vi var ju tvugna att gå precis bredvid och låtsas som ingenting. De var ju BEVÄPNADE! Folk utanför står och gapar för att de skall titta ut genom fönstren, antagligen deras vänner. När de väl får besök så hörs det enda hit. Först och främst så pratar de SÅ HÄR HÖGT i trappupgången (spelar ingen roll om det är mitt i natten) de klampar upp för trapporna och när de kommer fram till dörren så står de och håller inne ringklockan tills någon öppnar. Och det kan vara lääänge. Jag är sjukt trött på deras beteende. Inte nog med det! De slänger skräp ner på vår uteplats. Jag trodde verkligen att ingen granne kunde slå de förra vi hade, de ringde på oss och ville komma in, de snodde grejer från vår uteplats och skräpade ner. Men dessa är tre snepp värre.
Vi har berättat precis allt detta för bostadföreningen men ingenting händer. De låter bara mer och mer och med tanke på att de verkar gå beväpnade är det inte så kul att behöva gå upp och prata med dom, jag menar, vad kan hända då? Jag hoppas bara att detta oväsen kan sluta snart, för jag står inte ut längre!


IFK Göteborg SM-GULD !!!

Göteborg!! Göteborg!! Göteborg!! Göteborg!! Göteborg!! Göteborg!! Göteborg!!


ÅÅÅ GÖTEBORG, MITT SKÖNA! ÅÅÅ GÖTEBORG, MITT KÄRA! ÅÅÅ GÖTEBORG, MITT VACKRA! ÅÅÅ GÖTEBORG, GÖTEBORG!!!

Jo jag vet, hemlängtan är vad det handlar om, och IFK såklart :)

Vår (?)

Det känns vår i luften, men vågar man säga att det är vår nu? Det var inte många dagar sedan snön föll ner över Västerås och Göteborg. Idag är det skinande sol, blå himmel med några vita tussar som nog vill bli kallade moln. Fågelkvitter är något som jag absolut reflekterar med vår, älskar det. Vad tror ni? Kan det vara vår nu? Vågar man hoppas?

Anna har varit i Australien snart i en månad, du är saknad. Hoppas att du har det bra och att det är vår när du kommer hem, så du slipper snö och kyla efter en månads värme.

Ha det gott!

Kunskapens Dag

Är det någon utav er som sett Fredrik Härén prata på kunskapens dag? Om ni sett detta: Se det igen, här och nu! Om ni inte sett det så har ni chansen nu, och ta den! Titta, lyssna och lär!



Vad tycker du?


För att se mer:
Gå in på www.youtube.com och sök på Fredrik Härén Kunskapens Dag

Tro mig, det är värt det!


Titta på det här, det säger allt!


Om du inte förstått så förstår du nog efter att du tittat på den här...

Duktig Hund


Det är nog det minsta man kan säga om den här vovven, imponerande eller hur?!

Wedding Dance


Var inte feg, erkänn att du också vill ;)

100 Personer


Hahaha! Så himla lustigt! Hahaha.. Skulle du kunna tänka dig vara med på något sånt här? :P

Frozen Grand Central


Visst är det roligt?!

Hercules <3

Någonstans på sidan har jag redan en bild på den lille, men man kan ju inte få nog, eller hur? :)
Hercules är 3 år, han är en liten Russian Blue och han är verkligen alldeles för underbar. Han har olika jamningar när han vill olika saker, han visar vad han vill att jag skall göra genom att gå i förväg och stannar på det ställe han vet att han kan få det han vill. Ibland jamar han och när jag kommer står han bara och trampar, det tyder på att han vill mysa, om han inte redan från början hoppat upp i famnen på mig och kurrar för fullt. Spinner gör han, Ooja! Det räcker bara att prata med honom så sätter han igång. Han är verkligen för underbar!

Jag skall dock inte ställa ut honom. Tror inte att han skulle gilla det, det är inte som med hunden. Hercules skulle nog bara bli väldigt uppstressad och undra varför jag tog med honom dit, när han istället kunde vara hemma och mysa i sitt stora katt-träd. Det blir ingen avling på honom heller, hade tänkt att göra det men han blev outhärlig så jag var tvungen att kastrera honom. Annars skulle det vara roligt om han blev pappa :)


image118
Han var lite nyfiken på kameran :)


image119
Inget är så bra som att ligga på köksbordet, eller vad säger ni? :P


image120 image121
Att ligga på köksmattan är inte heller fel, sträcka ut sig och dra ihop sig kan ibland vara dagens höjdpunkt :)


Han är min lille bäbis och kommer alltid vara. Skall försöka få tag på bilderna när han var kattunge, det är helt klart värt att titta på, lovar <3


Ha det bra!


Teddy, the Dog!

                                                                                                       
Jag och min sambo Daniel blev fodervärdar åt Teddy för lite mer än en månad sedan. Han är en väldigt fin rottweiler på ett år, fyllde år den 18 februari. Fodervärd menas med att det inte är vi som äger honom men att han bor hos oss, han är vår hund. Kontraktet ser ut så att hans ägare Madde skall få avla på honom 5 ggr och att han skall ställas ut, vilket är riktigt roligt, framförallt spännande. 

                                                                                                                                                                                                 
image110


Han är en livfull, glad och sprallig kille, som älskar människor och andra hundar. Han går bra ihop med min lilla katt Hercules, som för överigt är en underbar liten varelse. Teddy är extremt sällskapsjuk och skall alltid vara med, hela tiden, jämt. Han leker, busar och myser. Han är en riktig mys-bus-hund.

Jag har haft endel problem, har inte varit tillräckligt dominant. Vilket resulterat i endel knepigheter, vilket håller på att lösa sig nu :) Tack och lov!

Teddy gillar att kampa, han kampar med allt! Leksaker, däck, strumpor, gosedjurs-trasor, vantar, skor, skosnören. Här är en bild på Teddy och Daniel när vi tränar, och gissa vad... ? !! 
DE KAMPAR :)                                                                                                   
image115

Här är den så kallade platsliggningen, som han klarade galant första gången, andra träningen reste han sig, då var det bara att lägga tillbaka honom. Platsliggning går ut på att hunden skall kunna ligga kvar på sin plats, trots att det ligger andra hundar bredvid och att vi går iväg. Det skall inte spela någon roll att det springer 100 barn förbi med tusen bollar i luften, de skall ändå ligga kvar på sin plats. Snacka om bra träning :) (Det är jag som står och håller i kopplet, Teddys koppel, med Teddy i andra änden)

image116


Madde ställde ut Teddy på en Inofficiell utställning och det gick så himla bra! Var super nervös att något skulle gå fel, eller att han inte skulle gå vidare, vilket han gjorde! 2 ggr! Därmed rosetterna. Kritiken lyder:

Maskulin juniorhane, utmärkt huvud som dock bör torkas upp lite, utmärkt hals, snygg överlinje, välanlaggt kors, utmärk kropp, härlig benstomme, utmärkta vinklar fram och bak, utmärkt fint steg från sidan, exemplariskt temperament.

image113

Pris: 1HP, BH-1, BIR


Tävling igen den 20 April. Innan det skall jag lära honom "stå fint", skall bli roligt :)


Cambridgekuren är avslutad

Tyvärr, å tyvärr, så var jag tvungen att lägga ner hela min plan. Det började gå ut alldeles för mycket över skolan. På slutet kunde jag knappt resa på mig och gå ifrån vardagsrummet till köket (på grund utav yrseln) och så skall det inte vara, eller hur?!

Min nya plan ser ut såhär:
* Äta nyttigare
* Äta mindre
* Träna varje dag

Har nämligen köpt en så kallad Orbitrec:

image102

Haha! Ser ni hur glad hon är? Kan lova er att JAG inte ser så glad ut när jag tränar. Det är riktigt jobbigt, pinsamt att säga men klarar inte mer än 20 min, förstår ni då hur fruktansvärt dålig kondition jag har? Haha! Nej, det är inget att skratta åt, jag vet, men lite roligt är det faktiskt. (Vet någon om den här träningsmaskinen är bra? Jag har alltid gillat spinning och det har fungerat utmärkt, men ville prova den här, så vet någon om den är bra?)

Pratade med Annah, en tjejkompis som bor i Spanien, och hon gav mig en massa tips på bra mat! Jag är faktiskt så taggad att jag skall börja redan idag. Det var recept med bönor och linser, mmm gott :) Eller hur?

Måste erkänna att jag fuskade igår. Ingen träning alls, eller om det är så att promenader med hunden räknas så tränade jag :) Men det var inga långa promenader inte, det kändes inte så i alla fall.

Det kommer mer om allt detta, lovar att jag skall träna idag :) !


Ha det gott!


Vecka 10, Dag 6


Vecka 10, Dag 6

Har lite nytt material att dela med mig utav. Var hos en konsulent idag och förklarade mitt problem med yrseln. Hon föreslog att jag skulle gå över på kombinerad kur ett tag, tills yrseln lagt sig (det sista är mina ord). Som ni vet ville jag inte detta, det känns som om att jag gått tillbaka ett steg, att jag förlorat ett vad, att jag inte klarade det. Jag vet, jag vet, det är helt oresonliga tankar och fruktansvärt patetiska, men ni skall veta det att jag är väldigt inställd på att klara det här och att kombinerad kur då känns som ett steg bakåt. Är jag för hård? Antagligen. Jag kunde valt att inte säga något till henne, att låtsas som att allt flyter på precis som det skall och att jag inte har några problem alls, men till viken nytta? För att jag gillar att svimma? Nej, jag förstod det också. Om det nu är så att det blir bättre, vilket jag redan känner mig, så förhoppningsvis kan jag gå över på ren kur snart igen och då utan yrsel. Är en aning besviken på mig själv, men jag gör ju detta för hälsans skull och att svimma är absolut inte hälsosamt. There you go.

Okej, nu till fantastiska nyheter: Vägde mig idag och jag har gått ner 3,3 kg!
Detta är inte det resultat som gäller, utan om två dagar kommer det riktiga resultatet! Om två dagar kan ni alltså smälla raketerna och ropa ut hur duktig ni tycker att jag är :)

Jag och Daniel 11 månader idag!
   - Grattis! --Tack :)
                                                                      image105

Vecka 10, Dag 5



Vecka 10, Dag 5

Det snurrar på idag igen, trodde faktiskt att det skulle vara bättre idag. Om det bara kunde sluta snurra så skulle jag känna att detta lätt är värt det. Jag kan stå ut med huvudvärk, lite magont, hängig, lite mer koncentrationsvårigheter än vad jag normalt brukar ha, den här mattheten men när det gäller yrseln så börjar jag verkligen få nog! Jag menar, hur länge ska detta pågå? Är det såhär det kommer vara? Ska jag känna att jag knappt kan resa på mig för att jag kan svimma?
   Läste runt lite på internet och fann ett par som kör cambridge, varav mannen fick sluta med ren kur på grund utav yrseln. Han fick börja med kombinerad kur istället. Det jag känner är att jag varit så duktig i fem dagar nu så jag vill inte bara ge upp, jag har bestämt mig för att gå ner i vikt, jag har bestämt mig för att jag ska fixa detta, jag har verkligen bestämt mig! Om det är så att yrseln hänger kvar ett par dagar till (om det är normalt) och att det sedan går över, så får det vara så. Men om detta tänker hålla i sig hela tiden vet jag inte om det är värt det.
   - Jag är inte den som ger upp!
Så är det bara, har alltid varit och kommer alltid att vara! Skall åka till konsulenten imorgon och prata med henne om detta. 
   Pratade med Aram för en stund sedan och hon sade att det beror på att kroppen inte har den energi som den brukar ha, med tanke på att jag inte får i mig (så mycket/inga) kolhydrater. Ärligt talat så har jag inte någon koll på detta med kolhydrater och vitaminer/proteiner, men om någon har koll på det så är det Aram!
   Jag hoppas att detta bara kommer hålla i sig nu i början, men att det succesivt minskar och tillslut försvinner. Eller att det bara försvinner på en gång, ja, varför inte.

Förutom snurrandet så har allt gått bra, även idag. Jag känner fortfarande hunger (?!) men kan koppla bort det mycket lättare nu än i början. Är inne på den sista flaskan men vatten och har en soppa kvar att äta. Jag gör inga misstag och vägrar att fuska. Ni som känner mig vet hur jag är :) Om jag väl bestämt mig så.. Behöver jag säga mer?

Skall bli skönt att få ett svar imorgon angående yrseln, men framförallt om det finns något jag kan göra för att få bort det. Jag hoppas bara att hon inte kommer säga att jag måste dricka mer vatten, vilket är näst jobbigast efter yrseln.


Vecka 10, Dag 4



Vecka 10, dag 4


Det var länge sedan en dag började så dåligt som denna.  Förlåt!

Gick ut med hunden, lite mer än 30 min, och när jag väl kom hem så svimmade jag. Jag hade haft yrsel genom hela promenaden så tack och lov att jag inte svimmade ute. Jag har skött allting precis som man skall, pulver tre gånger om dagen och tre liter vatten per dag. Jag tror att jag svimmade på grund utav att jag gick ut innan jag åt en soppa. Efter det var det ganska lugnt. Satt i Daniels knä och åt soppan.
   Senare på kvällen åkte vi hem till Daniels syster och mamma som fyllde år. Där bjöds det på smörgåstårta, marrängtårta, kakor, godis, coca cola, cider och vin. Vill ni veta vad jag drack och åt?  - VATTEN! Lite jobbigt att tacka nej till allt som bjöds, inte för att jag ville ha (vilket jag egentligen ville) utan för att de bjöd och bjöd, frågade och frågade och jag tackade nej till allt. Daniels pappa frågade om jag bantade och jag svarade tvärt nej. Efter ett tag frågade han igen och vid det här laget kände jag mig så dum att jag var tvungen att svara ja. En sak som jag märkt är att om man säger att man bantar och äter pulver (spelar nog ingen roll på vilket sätt man bantar) så kommer det alltid upp diskusiner. Tack och lov var dessa inte jobbiga sådanna, det slutade med att jag, Ellie, Rinja och Monica satt och räknade ut allas BMI, haha! Och Angelica, jag håller tummarna för dig och hoppas att det löser sig. Önskar att jag kunde hjälpa till på något sätt.
   Resten av dagen hade jag yrsel men det hände inte mer än så.

Dag 4 avklarad!

Vecka 10, dag 3


Vecka 10, Dag 3

Yrsel: JA
Matthet: JA
Hungrig: JA
Koncentrationsvårigheter: JA

Idag sägs vara den jobbigaste dagen. Men redan imorgon börjar fettet förbrännas och det sägs bli mycket lättare. Jag hoppas det. Snart börjar jag gå ner i vikt :)

Cambridgekuren


Cambridgekuren - Vad är det?


Om man vill gå ner i vikt, fort och säkert finns det ett viktminskningsprogram som heter Cambridgekuren. Det går ut på att man äter tre pulverdieter (soppor, milkshakes) om dagen, samt dricker minst tre liter vatten. Dessa portioner man får i sig under dagen innehåller alla proteiner och vitaminer man skall ha under en dag. Därför behövs det ingen mat. 


image103image104


   Det finns också en annan kur som heter kombinerad kur, vilket går ut på att man äter sopporna men också en portion mat per dag. Självklart skall man inte vräka i sig en stor portion utan då äter man första dagen max 100 g proteion (kött, fisk, skaldjur eller fågel). 
   Detta är testat på Karolinska Sjukhuset samt Sahlgrenska, så det är inget lurendrejeri.
   Ni kan ju alltid ta en titt: www.cambridgekuren.se

I tisdags fick jag nog. Jag är sjukt less på att mina kläder blir för små, det konstanta ätandet, mitt dåliga humör och att jag jämt är trött. Den 23/2 fick jag jätte ont i mina ben vilket gjorde att jag kontaktade min läkare som skickade iväg mig till en sjukgymnast. Där fick jag göra endel övningar och nu gör jag dem varje kväll. Mina leder har börjat ta stryk på grund utav min övervikt och jag kan verkligen inte fortsätta som jag gjort. Självklart har jag försökt andra saker, promenera, träna, försökt sluta äta så mycket och ta mindre portioner men jag har inte den självdisciplinen. Jag har också märkt att jag inte slutar gå upp i vikt, det blir bara värre och värre. För min hälsa och vålmåendes skull gjorde jag något åt saken. För att återgå till tisdagen jag berättade om så ringde jag Viktväktarna och berättade mitt problem och de berättade var de hörde till och vilka tider man kunde komma dit. Jag ringde Daniel och sade vad som sagts och då berättade han att det faktiskt fanns en annan grej, alltså Cambridgekuren. Tydligen hade någon vän till honom använt detta och det hade gett riktigt bra resultat. Jag blev nyfiken och gick in på deras hemsida och ringde dom. Samma dag hade jag ett möte men konsulenten Solveig och jag var igång! 
  
Tro det eller ej, men jag skall gå ner 19 kg. Jag väger 71,2 kg nu och mitt BMI ligger på 29,6 vilket är övervikt. Om jag skulle hamna på MBI 30 skulle det betyda fetma. Mitt mål är att komma ner till 52 kg och har då BMI 21,6 vilket är normalvikt.

Jag kommer skriva in hur det går, dag för dag, här på bloggen. Och självklart alla resultat!

Nu är det bara att kämpa!



Vecka 10, Dag 1

Började dricka en vaniljmilkshake på morgonen, vilket tog mig 45 minuter att få ner. Solveig hade varnat mig för att det skulle vara svårt att dricka de första gångerna, med tanke på att de innehåller så mycket proteiner och kroppen är inte är van vid ett så stort intag. Första gången var jag väldigt nära på att få upp allting. Vid lunch tog det lika lång tid att få ner drinken. Under den här tiden hade jag nog sprungit på toaletten sju gånger. Men på kvällen tog jag en soppa och det var mycket lättare att äta. Tack och lov! Hungern började kännas vid och jag var väldigt trött, slutade med att jag satt i Daniels famn och grät (hm?) måste bero på att jag var så trött (och hungrig).  Tre liter vatten avklarat!


Vecka 10, Dag 2

Idag har jag yrsel, är trött och har mått lite illa. En grej jag kommit och tänka på under den här dagen är hur mycket tid jag lagt ner på att äta. Det skrämmer mig. Nu har jag så mycket tid att lägga ner på andra grejer, promenera, titta på tv (utan mat!), och förhoppningsvis dag 4 kommer jag ha mer energi till att städa, för det är något jag sett fram emot att göra. Just nu snurrar det för mycket för att jag skulle kunna klara av det. Jag har redan druckit 2,5 l vatten. Det skall bli kul att få börja skriva in resultaten snart. Tänker på alla kläder jag kommer kunna använda, som bara legat i garderoben och tagit plats. En underbar känsla!

RSS 2.0