Helg mitt i veckan

Nu är det äntligen helg, för min del :).
Två dagar ledigt, efter varandra. Har jobbat som en tok den senaste tiden. Har tagit alla tider jag blivit erbjuden. Till och med jobbat med feber. Jag tror att det är lite därför jag inte hade feber så länge, bara tre dagar. Bestämde mig för att gör mitt jobb ändå. Vilket jag också gjorde!
Det enda jag gör nu för tiden är att jobba. Jag vill så gärna vara kvar där, trivs väldigt bra.

Daniel har fått sitt körkort tillbaka! Wiee. Nu efter att ha åkt buss i en månad är det faktiskt lyx att få åka bil. Vissa dagar har jag fått stå och vänta på bussar i sammanlagt 40 min. De har ett väldigt konstigt system med bussar här i Västerås. Har ett inlägg om det nedanför. Innan kl 12 på löragarna går inte bussarna som vanligt för då är det "morgontrafik" vilket innebär att dom går inte som dom brukar och att de inte åker till centralen. Vad det är bra för vet jag inte. Istället har de sammåkning från Stora Gatan. Fast det är väll okej. Lite jobbigt när man inte vet hur bussarna går, varifrån, vad de heter (de byter nummer) m.m. Men nu är det över!

Har fortfarande inte fått ansökningsblanketterna från skolan jag vill söka till. Måste ringa!

Senare idag ska vi åka och handla *glad* och efter det spela biljard och dricka cider :) (Det är helg).
´
Igår efter att jag slutade jobbet kom Daniel och hämtade mig. Han berättade att han hade en överraskning så när vi kom hem tog han fram fotografier på när min familj var här och hälsade på, kryssningen vi var på, bilderna på hästarna m.m. Vi började gensat lägga in dom i vårt eget fotoalbum som han köpt tidigare. Är inte det en underbar överraskning? an hade också förstorat en bild på Viktor, pappa och mig och detta skäms jag över väldigt mycket. Ni vet hur det är att kolla på bilder på en själv där man ser fördjävlig ut? Där man ser så hemsk ut att man mår illa när man kollar på det? Just en sådan bild hade han förstorat och satt i en ram. Det var verkligen världens vackraste tanke, han vet hur mycket jag saknar min familj så han ville göra något fint, och jag älskar honom för det, men jag kunde inte titta på det Jag lade det upp och ner i soffan brevid och skämdes. Jag märkte att han blev lite ledsen och jag började förklara mig. Jag skämdes verkligen. Det slutade med att han tog ut bilden ura ramen och kastade det. Jag skall gottöra honom för det.

Nu skall jag skriva matlista.

Saknar min familj jätte mycket.


Såg hur mkt stavfel det var här, orkar inte rätta :P :) Så det får vara så

Lite uppdatering

Nu var det väldigt längesedan jag skrev.
Vad har hänt?
Frågan borde egentligen vara Vad har inte hänt?

En dag när jag kom hem från jobbet satt Daniel i soffan, han hade tänt levande ljus och det var verkligen mysigt. Han frågade om jag hade lekt leken frågel, fisk eller mittemellan och mitt svar var ju ja, det hade jag. Han sade åt mig att jag skulle ställa mig upp och gå mot hallen, vilket jag gjorde. Stopp! Jag tittade mig omkring och tillslut hittade jag det han gömt. Inne i Hercules träd låg en ny mobiltelefon. Sony Ericsson w 660i, röd,  och tjejig! Inte bara det! Han hade köpt med ett minneskort så att jag kan ha lika många låtar i telefonen som jag har i min ipod. Grymt, eller hur?! Så den är jag riktigt glad för!

Vad har mer hänt? Ja.. Ett möte med Kenneth som gjorde mig lite orolig (min chef), har besökt akuten (till ingen nytta) och fått mail från Tobias.
Har jobbat fast att jag haft feber och huvudverk, fått en ny tid till Ingallil (bara Daniel och Anna vet vad detta rör sig om, ännu, har inte hunnit berätta). Jag har ätit glass, Daniel köpte från glassbilden. Lite speciellt, väldigt mysigt, och gott :).

Skall spela spel, Daniel hittade ett spel på internet, jag styr och han håller i strategin. Jag är sämst när det gäller strategi. Det är kul. Det är vårat spel.

Får uppdatera mer sen. Imorgon kanske. Måste ju berätta mer i detalj :) Det är mycket jag ska berätta mer i detalj. Angående förra inlägget också. Och nu kommer det som ni alla har hört innan: Jag skriver det sen :) !

Strategisk överlevnad

Jag har något nytt att berätta, men det är för tidigt. Alldeles för känsligt. Men jag känner ändå att jag behöver skriva av mig. Tycker att det är tråkigt att behöva skriva i gåtor, skriva så att bara vissa förstår, eller skriva så att bara jag förstår, men som sagt.. Behöver skriva av mig.

Det är något nytt och fräscht på gång. Något som vi båda kommer trivas med och som kommer vara vårat. Det vi har nu är också vårat, men det är svårt att faktiskt säga det, och mena det, från min sida. Jag ogillar när jag säger det, och jag vet att jag inte behöver ursäkta mig men på ett sätt känner jag att det är precis det jag behöver när jag säger så, eller i detta fall skriver det. Någon som förstår något utav det jag skriver? Det komma ett mer specefierat inlägg någon gång i framtiden, men inte nu.

När det gäller stora förändringar tror jag att man skall göra dom ganska långsamt, för att gynna alla och att inte tappa något på vägen. Få med alla detaljer. Förstående från båda parter. Bygga upp något tillsammans.

Detta med att man skall ta det långsamt i stora förändringar är inte något jag skulle sagt förut. Jag levde på min impulsivitet, tyvärr kom många till skada på grund utav den, jag tänkte inte hela vägen, jag såg inte hur andra kunde påverkas utav mina, alldeles för många, förhastade beslut. Jag var väldigt egoistisk, omogen, naiv. Det värsta var att jag faktiskt inte kämpade med att förstå det som folk runtomkring mig ville få mig att förstå, jag tog den lätta vägen, varje gång, alla gånger. Det kommer att lösa sig, sade jag till mig själv men jag gjorde inget åt det. Jag förväntade mig (vet inte riktigt om det är det rätta ordet) att alla skulle göra det åt mig. Jag lade inte ner den kraft och energi som behövdes för att det skulle bli bättre. Vet ni vad jag gjorde? Jag tog den lätta vägen. Vet ni vad det är? Att inte göra någonting åt det. Just då var det den lätta vägen (man kan se det som den svåra också, men just när jag befann mig där så var det den lätta vägen, och nu efterår så var det de svåra, komplicerat?) Ju mer jag lät det vara, ju mindre jag "brydde mig" desto längre ifrån kom jag dit jag egentligen ville. Min väg tillbaka blev bara längre och längre. Detta inkluderar allt! Familj, relationer, utbildning, allt! Allt som var mitt liv. Mitt motto på den tiden var "Det löser sig". Fy fan vad jag hatar det ordspråket, om det nu är ett sådant. Om man vill att det skall lösa sig, om man vill att något skall hända, vet ni hur man går tillväga då? Jo! Man tar tag i det! Ingen än du själv kan åstadkomma det du vill! Ingen kan ta dig dit du vill, det är bara du. Självklart finns det folk runtomkring som stöttar och kan hjälpa på många sätt, men det är du som skall gå din väg, ingen annan. Om du vill klara något, om du måste göra något så säg inte att det löser sig och förlita dig på att slumpen eller ödet eller vad man nu vill förlita sig på skall göra allt bra för dig. Nej nej. Det är så fel.
Det jobbiga är när man insett detta. Det är då man måste ta första steget. Om man inte gör det förnekar man inte sig själv då? Förnekar man inte allt det man kommit fram till, allt det människor runtomkring en har försökt berätta? Dom som bara vill dig väl. Är det inte upp till dig att göra ett val? Då du förstått vad du måste göra. Vad som krävs utav dig för att få ditt liv, eller vad det nu handlar om, att börja gå mot rätt riktning igen. Eller för första gången. Vad vet jag. Där har du ett val och jag håller verkligen med om att det inte är lätt, det är inte lätt att ta det steget, att vända sig till de människor du svikit genom åren, de som stod dig närmast, de som enbart ville dig väl, de som du smutskastat så fruktansvärt (eller vad det nu kan handla om). Var skall man finna styrkan? Var skall man börja? I vilken ende? Med vilka ord? Till vilka?
En väldigt viktig grej jag tillslut lärde mig, som jag då fått höra år efter år efter år efter år:
Det viktiga är inte vad du säger utan vad du gör.
Det var där jag började. Väldigt väldigt långsamt. Så långsamt att det bara var jag som visste att jag hade tagit första steget. Vem tror du kan lita på dessa ord efter att ha hört dom triljoners gånger "jag förstår nu och den här gången lovar jag dig att det inte skall hända igen och att jag skall bättra mig" ? Ingen jag känner i alla fall. Man kan därför inte börja med ord. Börja med handling. Det krävs inte stora förändringar i början, man måste börja långsamt. Tillslut så kommer det, tillslut kommer dom tillbaka, och vet ni varför? För att de har sett en förändring. De ser att du vill, de ser att du har tagit steget, de ser vart du är påväg, kanske inte vart men i alla fall att du gjort en avstickare som sedan kommer påverka ditt nästa beslut till det bättre. Det är hårt i början. Visst är den ensamt och det är just ensamheten som är den största fienden. Den kan få vem som helst att trilla tillbaka till den "trygga" (det som du känner till) banan, eller vad man nu kan kalla det. Ensamheten äter upp en innefrån och långsamt tar alla krafter, de få som då finns kvar. Där handlar det mer eller mindre om överlevnad. Jag vet inte hur det kan vara i andra fall, men jag skulle tro att det handlar om någon typ av överlevnad. Du gjorde ett val, det resulterade i att ensamheten smög sig på och nu står du där, vet varken ut eller in. Med tanke på att du tog det steget (att du förstod vad som krävdes utav dig) så vet du innerst inne vad som är rätt och därför kan du inte återvända. Det var det jag fick kraft och energi ifrån. Jag vet vad som är rätt, jag ville inte förneka och jag kämpade. Efter att ha klarat ett antal motgångar och fattat ett antal rätt beslut så kommer du inte vara ensam längre. De personer du behandlat illa kommer tillbaka, som jag sade tidigare. I vilket fall så gjorde dom det för mig. Är så överlyckligt tacksam över det! Självklart vet jag att du inte skulle välja bort mig för det har du bevisat ofantligt många gånger, alla gånger. Nu var det min tid att bevisa för dig, för er.

Nu blev det en ganska så lång föreläsning om livet i sig, vilket jag inte planerade när jag började skriva. Jag vet inte varför men varje gång jag tar upp detta så känner jag en slags glöd i mig och jag måste få ut alla tankar och känslor, reda ut, förklara, få det ur mig, få andra att förstå.
Detta är inget som andra kan få dig att förstå, det är bara du själv som kan ta till dig.

Jag skall avrunda med att säga att när det gäller stora förändringar, så tror jag, att man skall ta det långsamt.
För allas skull. Självklart kan det vara den rätta grejen att göra (som i detta fall) men samtidigt skall man inte förhasta sig och springa in i något utan att ha något att falla tillbaka till. För det är precis det som kan hända.


Hemlängtan

Usch vilken jobbid dag det var igår.
Hade sån hemlängtan! Det är nog den första riktiga hemlängtan jag känt på väldigt länge. Inte bara det. Vad ska jag behöva göra för att en flytt skall inträffa? Jag trivs faktiskt inte här och det börjar bli så mycket nu att jag inte längre kan hålla det för mig själv, eller bara prata om det när jag är med Anna, det går inte längre. Måste skriva av mig här också. Persiennerna är neddragna, vert ni varför? För att jag inte vågar ha dom uppdragna. Vem som helst kan ju få för sig att kika in. Tror ni att det är jag som drar ner dom? FEL! Det är Daniel, jag vågar inte! Lika dant med öppna fönster, Daniel stänger dom och dom är bara öppna ca 2 cm så att ingen kan sticka in en hand och sen öppna mer. Jag bor i en låda. Jag är ständigt rädd. Jag orkar verkligen inte bry mig om någonting här. Städning, diskning, tvättning Allt sköts av Daniel. Ibland kan jag laga mat. Jag trivs inte här, jag tycker att det är obehagligt att gå till busshållplatsen, Daniel får inte gå ut när det är mörkt, för jag vågar inte släppa ut honom! Jag menar verkligen allvar! Och om det är så att han går ut, och jag med honom, så har jag alltid slagit in numrerna 112 i min mobil så att OM det skulle hända något (jag borde egentligen skriva NÄR) så är det bara att trycka på grön, upprigning. Det är som sagt mycket folk här som är konstiga, som jag hlst inte vill ha i närheten av där jag bor. Men tyvärr. Nu råkar jag bo mitt i smeten. Mamma, du vet att jag alltid har gjort det mysigt runtomkring mig, tänder ljus och rökelser, målar och fixar. Jag har inte gjort något sånt sen jag flyttade hit! Och det är bland annat sånt jag mår bra utav! Jag har inte gjort något sånt på flera månader. Det har börjat gå så långt att jag drömmer om att flytta om nätterna. Mamma är offtast med i dom drömmarna. Jag längtar hem.
Jag mår inte så bra. Gråter ibland.

Uppdatering

Jag fastnade bara för den första animen.
Den var faktiskt riktigt bra.

Det regnar ute. Blir inget springande på ett tag.

En väldigt bra dag!

Dagen började bra. Imorse var en sådan morgon då sängen var mysigare än vanligt, Daniel var mysigare än vanligt och jag ville helst att han skulle stanna där med mig hela dagen. Tyvärr så väntade jobbet så det fanns ingen tid, för hans del. Senare ringde Daniel och frågade om jag ville äta lunch med honom inne i stan, blev väldigt glad, för jag hade nämligen tänkt den tanken precis innan han ringde. Slängde på mig kläder och gick till bussen. Väl inne i stan möttes vi på restaurangen och på stolen låg en bukett rosor, väldigt vackra torkade, och en sten där det stod "mitt lilla hjärta", kan man vara gulligare? När han väl skulle gå upp och jobba igen kändes det som om att jag slets ifrån honom, jag vile inte, han ville inte, det var jobbigt.
Under middagen ringde Anna, udnerbarast, och frågade om jag ville komma över och träffa henne, JAA! Vad roligt! Det slutade med att jag var kvar till ganska sent. När jag väl hälsade på hos henne berättade hon om sin träning och jag blev verkligen peppad att göra detsamma, nämligen springa.

Är riktigt glad över att jag också gjorde det! Ha! Det du!
Det började med att vi (Jag och Daniel) sprang åt fel håll, vi kom till en återvändsgränd så det var bara att springa tillbaka. Jag klarade mycket mer än vad jag trodde! Jag visste inte att min grundkondition var så bra. Vi sprang 2/3 av sträckan och gick resten, alltså springa, gå, springa, gå, springa, gå. Det tog 36:40 att springa slingan. Jag är riktigt nöjd. För att inte ha tränat på över flera år är detta väldigt bra. Vi skall ut och springa imorgon igen. Längtar.

Just nu sitter jag och tittar på Anime, eller snarare Anime Uncovored på tv 2. Det är faktiskt intressant, har aldrig sett anime innan och till min stora förvåning gillar jag det.. faktiskt. Töntig som fan är jag, haha!

Daniel ligger och sover. Jag vill krypa ner med honom, men Anime:n drar min uppmärksamhet ifrån honom. Kan man skriva så? I vilket fall så förstår ni vad jag menar, är det kanske lite Hanniska? Kan hända.

Jag hoppas att det kommer liknande Anime som var nyss, exempelvis en hoppande lykta, tåg på vatten, en fluga som bär en råtta (söt för övrigt) och små små svarta "toffsar" som bor i små hål i ett hus. Det var intressant att titta på. Å! Jag glömde en sak! Drakar! Magi! Ja, det var faktiskt kul att titta på. Uppdrag, farliga och mäkiga uppdrag samt kärlek. Japanska tror jag att det var på. I början tyckte jag att de skrek när de pratade, men efter ett tag vänjer man sig. Å! en till sak, en stor svart ansiktslös grej. Det var coolt. Skall kolla vidare.

Och sen gå och lägga mig.

Och imorgon springa, igen! :)

Bloggens ägare

image86

"Jag är ett Lejon"

För inte många dagar sedan skulle jag kliva på bussen för att åka till Anna, vid busshållplatsen satt en tjej, i linne (och nu börjar det bli riktigt kallt). Hon tittar upp på mig och säger "Har du en krona?" "Va?" sade jag. "En krona, har du det?" fr¨ågade hon hon igen. Jag blev tyst och kände att jag kanske inte skulle regareat från första början utan bara gått förbi henne. "Du luktar gott, du är väldigt vacker" Fick jag höra då. "Tack" svarade jag. "Titta på mig, jag är ful, jag är ett lejon och jag vill tillbaka, titta! (Tittade upp på himlem, där var fyra fåglar) Titta, där är Jesus men jag är också en människa" Och såhär fortsatte hon. Tack och lov så kom bussen och jag klev på.
I fredags var jag, Daniel och Petter här hemma och drack, paratade och hade det trevligt. Petter och jag gick ut för att röka, då ser jag den tjejen stå vid andra sidan av huset och hon ser mig. Hon kommer fram och frågar om vi har fest. Njae svarar jag. Då sa hon "Får jag komma in? Jag skall bara gå hit bort för att se om det lyser". Öhh? va? Jag tittade efter henne när hon gick bort och ställde sig där hon stod innan, och tack och lov (!!) kommer det en annan tjej gående, det var nog det som tog hennes uppmärksamhet så jag stängde dörren.
En dag senare, lördags, ringer det på dörren hemma. Innan jag hinner öppnar dörren så hör jag hur brevinkastet öppnas och att en tjej skriker "hallllåååå" Cigarett rök flyger in i hallen. Jag öppnar och där står hon, "Hej, får jag komma in?" NEJ! Jag minns inte så mycket av vad som sades, hon kom i alla fall inte in. 30 minuter senare ringer det på dörren igen. Och när jag säger ringer på dörren så riiiiinger hon verkligen på dörren, lääänge!! Jag öppnar och denna gången står Daniel bakom mig. Jag frågar rakt ut, vad vill du? Hon ville komma in. NEJ sade både jag och Daniel. Då frågade hon om Daniel kunde komma ut så att hon fick prata med honom, Om vad? Frågade han, du kan säga det här! Då slänger hon ur sig "min mamma hatar mig". Och så börjar hon dra i Daniels rullstol, han går genast och hämtar in den, då börjar hon dra i hans filt som ligger i rullstolen och Daniel tar tag i den också. Här någonstans stänger vi dörren.
Jag tycker att detta är fruktansvärt obehagligt!

RSS 2.0