Teddy, the Dog!

                                                                                                       
Jag och min sambo Daniel blev fodervärdar åt Teddy för lite mer än en månad sedan. Han är en väldigt fin rottweiler på ett år, fyllde år den 18 februari. Fodervärd menas med att det inte är vi som äger honom men att han bor hos oss, han är vår hund. Kontraktet ser ut så att hans ägare Madde skall få avla på honom 5 ggr och att han skall ställas ut, vilket är riktigt roligt, framförallt spännande. 

                                                                                                                                                                                                 
image110


Han är en livfull, glad och sprallig kille, som älskar människor och andra hundar. Han går bra ihop med min lilla katt Hercules, som för överigt är en underbar liten varelse. Teddy är extremt sällskapsjuk och skall alltid vara med, hela tiden, jämt. Han leker, busar och myser. Han är en riktig mys-bus-hund.

Jag har haft endel problem, har inte varit tillräckligt dominant. Vilket resulterat i endel knepigheter, vilket håller på att lösa sig nu :) Tack och lov!

Teddy gillar att kampa, han kampar med allt! Leksaker, däck, strumpor, gosedjurs-trasor, vantar, skor, skosnören. Här är en bild på Teddy och Daniel när vi tränar, och gissa vad... ? !! 
DE KAMPAR :)                                                                                                   
image115

Här är den så kallade platsliggningen, som han klarade galant första gången, andra träningen reste han sig, då var det bara att lägga tillbaka honom. Platsliggning går ut på att hunden skall kunna ligga kvar på sin plats, trots att det ligger andra hundar bredvid och att vi går iväg. Det skall inte spela någon roll att det springer 100 barn förbi med tusen bollar i luften, de skall ändå ligga kvar på sin plats. Snacka om bra träning :) (Det är jag som står och håller i kopplet, Teddys koppel, med Teddy i andra änden)

image116


Madde ställde ut Teddy på en Inofficiell utställning och det gick så himla bra! Var super nervös att något skulle gå fel, eller att han inte skulle gå vidare, vilket han gjorde! 2 ggr! Därmed rosetterna. Kritiken lyder:

Maskulin juniorhane, utmärkt huvud som dock bör torkas upp lite, utmärkt hals, snygg överlinje, välanlaggt kors, utmärk kropp, härlig benstomme, utmärkta vinklar fram och bak, utmärkt fint steg från sidan, exemplariskt temperament.

image113

Pris: 1HP, BH-1, BIR


Tävling igen den 20 April. Innan det skall jag lära honom "stå fint", skall bli roligt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0