Cambridgekuren


Cambridgekuren - Vad är det?


Om man vill gå ner i vikt, fort och säkert finns det ett viktminskningsprogram som heter Cambridgekuren. Det går ut på att man äter tre pulverdieter (soppor, milkshakes) om dagen, samt dricker minst tre liter vatten. Dessa portioner man får i sig under dagen innehåller alla proteiner och vitaminer man skall ha under en dag. Därför behövs det ingen mat. 


image103image104


   Det finns också en annan kur som heter kombinerad kur, vilket går ut på att man äter sopporna men också en portion mat per dag. Självklart skall man inte vräka i sig en stor portion utan då äter man första dagen max 100 g proteion (kött, fisk, skaldjur eller fågel). 
   Detta är testat på Karolinska Sjukhuset samt Sahlgrenska, så det är inget lurendrejeri.
   Ni kan ju alltid ta en titt: www.cambridgekuren.se

I tisdags fick jag nog. Jag är sjukt less på att mina kläder blir för små, det konstanta ätandet, mitt dåliga humör och att jag jämt är trött. Den 23/2 fick jag jätte ont i mina ben vilket gjorde att jag kontaktade min läkare som skickade iväg mig till en sjukgymnast. Där fick jag göra endel övningar och nu gör jag dem varje kväll. Mina leder har börjat ta stryk på grund utav min övervikt och jag kan verkligen inte fortsätta som jag gjort. Självklart har jag försökt andra saker, promenera, träna, försökt sluta äta så mycket och ta mindre portioner men jag har inte den självdisciplinen. Jag har också märkt att jag inte slutar gå upp i vikt, det blir bara värre och värre. För min hälsa och vålmåendes skull gjorde jag något åt saken. För att återgå till tisdagen jag berättade om så ringde jag Viktväktarna och berättade mitt problem och de berättade var de hörde till och vilka tider man kunde komma dit. Jag ringde Daniel och sade vad som sagts och då berättade han att det faktiskt fanns en annan grej, alltså Cambridgekuren. Tydligen hade någon vän till honom använt detta och det hade gett riktigt bra resultat. Jag blev nyfiken och gick in på deras hemsida och ringde dom. Samma dag hade jag ett möte men konsulenten Solveig och jag var igång! 
  
Tro det eller ej, men jag skall gå ner 19 kg. Jag väger 71,2 kg nu och mitt BMI ligger på 29,6 vilket är övervikt. Om jag skulle hamna på MBI 30 skulle det betyda fetma. Mitt mål är att komma ner till 52 kg och har då BMI 21,6 vilket är normalvikt.

Jag kommer skriva in hur det går, dag för dag, här på bloggen. Och självklart alla resultat!

Nu är det bara att kämpa!



Vecka 10, Dag 1

Började dricka en vaniljmilkshake på morgonen, vilket tog mig 45 minuter att få ner. Solveig hade varnat mig för att det skulle vara svårt att dricka de första gångerna, med tanke på att de innehåller så mycket proteiner och kroppen är inte är van vid ett så stort intag. Första gången var jag väldigt nära på att få upp allting. Vid lunch tog det lika lång tid att få ner drinken. Under den här tiden hade jag nog sprungit på toaletten sju gånger. Men på kvällen tog jag en soppa och det var mycket lättare att äta. Tack och lov! Hungern började kännas vid och jag var väldigt trött, slutade med att jag satt i Daniels famn och grät (hm?) måste bero på att jag var så trött (och hungrig).  Tre liter vatten avklarat!


Vecka 10, Dag 2

Idag har jag yrsel, är trött och har mått lite illa. En grej jag kommit och tänka på under den här dagen är hur mycket tid jag lagt ner på att äta. Det skrämmer mig. Nu har jag så mycket tid att lägga ner på andra grejer, promenera, titta på tv (utan mat!), och förhoppningsvis dag 4 kommer jag ha mer energi till att städa, för det är något jag sett fram emot att göra. Just nu snurrar det för mycket för att jag skulle kunna klara av det. Jag har redan druckit 2,5 l vatten. Det skall bli kul att få börja skriva in resultaten snart. Tänker på alla kläder jag kommer kunna använda, som bara legat i garderoben och tagit plats. En underbar känsla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0