Fågelkvitter och lov

Idag är en stor dag.
Har massor att göra, bland annat att städa och tvätta. Senare, ikväll, kommer Tobias. Min lovely bror :) Och imorgon, ja, då kommer mamma. Det kommer bli mysiga middagar, promenader och troligtvis en sväng in till stan. Det kommer bli super-mysigt!

   Skolan är så bra som den bara kan bli, jag är så bra jag bara kan bli, i den, tror jag. Anna har peppat upp mig endel och det hon sade har lagt sig till ro. Att fråga är bra, att upprepa är bättre :) Folkhögskola är det enda rätta, jag menar, det kan inte bli bättre! Jag är med i ett råd som heter miljörådet. Där diskuterar vi hur skolan kan bli bättre på miljöfronten, lågenergilampor, kompostera, grön flagg, eko-café, svanmärka skolan? Intressanta men framförallt viktiga saker.
   Projektet har nog alla hört talas om, Krakowprojetet. Det bär iväg till Auswitch någon gång i maj, skulle jag tro. En vecka skall vi vara där och vi skall bland annat besöka ett koncentrationsläger. Ärligt talat så vet jag inte hur jag känner för det, jag menar, man kan ju inte direkt vara glad men det är spännande att åka dit. Eller.. Kan säga att det är mycket blandade känslor. Om jag ens har några?
   Det går bra i alla ämnen. Har ett historia arbete som skall vara klart efter påsk. Eva har hjälpt mig på den fronten. Kommer skriva om kvinnans historia. Kanske gämföra olika länder, hur det var och hur långt dem kommit. Och självklart i nuläget. Det finns nog mycket att berätta.

Ja just det! Haha! Jag har glömt nämna att vi skaffat hund! Vi är fodervädar åt en rottweiler som heter Teddy, 1 år. Fick honom för en månad sedan och har kämpat sen den. Verkligen kämpat :) I lördags när vi var på OG Kungsör så fick jag väldigt mycket hjälp utav Joel, tack och lov, och det känn redan mycket bättre! Jag har mer kontroll och jag är inte längre rädd. I alla fall inte när jag är ute ensam med honom, då går det bra. Ett nytt kommando , BRYT, har vi börjat lära honom. Kommandor NEJ har tyvrr tjatats ut alldeles för mycket så det betyder (för honom) "kom och titta, här är det något som du kommer gilla" Vilket är raka motsatsen.
  
Hände en liten olycka när jag var ute med Teddy för en stund sedan. Jag har köpt en ny jacka, inget märkvärdit så, men har verkligen börjat tycka om den väldigt mycket. När vi gick den lilla rundan så gjorde han ju självklart sina behov på gräsmattan och jag böjde mig för att plocka upp det. I den stunden började Teddy dra åt andra hållet och jag drar tillbaka för att inta välta. Och gissa vart jag då fick hans (ursäkta) skit?!! JO! På den nya jackan! Så det var bara att skynda hem, ta massa massa tvål och hett vatten och nu sitter jag här och hoppas att det inte kommer vara någon stor äcklig fläck. Usch ja.. Antar att det är sånt som händer. Men jag var rätt arg. Fast det kunde jag inte skälla på honom för, naturligtvis. Han fick sig ett liten utskällning för att han drog. Och se avböt jag promenaden för att skynda hem, det var straff nog för honom.

Har våren äntligen kommit? Vågar knappt hoppas. Men se vilket strålande väder det är! Skall bli så mysigt att tralla omkring i detta vårväder med Tobias, mamma och Teddy.

RSS 2.0